Duel sălăjean în Cupa României

Printre cele 42 de partide programate în prima fază a Cupei României la fotbal va avea loc şi meciul dintre Sportul Şimleu şi FC Zalău, singurele formaţii calificate în faza naţională a competiţiei

Federaţia Română de Fotbal a programat miercuri după-amiaza partidele din cadrul fazei întâi a Cupei României – Timişoreana, etapă în care vor evolua câştigătoarele fazelor judeţene ale Cupei României, dar şi echipele cel mai slab clasate în cele şase serii din Liga a III-a. În prima fază a competiţiei vor evolua şi cele două reprezentante ale Sălajului, Sportul Şimleu, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României şi FC Zalău, reprezentanta judeţului în Liga a III-a de fotbal, care s-a clasat pe penultima poziţie în Seria a V-a la finalul sezonului trecut. În urma tragerii la sorţi, cele două echipe se vor duela în prima etapă a Cupei României, meciul fiind programat miercuri, de la ora 17:30, pe Stadionul „Măgura” din Şimleu Silvaniei.
„Această fază a Cupei României ne-a găsit într-o situaţie destul de delicată, fiindcă, dintre jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie în sezonul trecut au mai rămas destul de puţini în lot. Vor veni jucători în probe, dar nu-i putem încă legitima pentru meciul cu Şimleul. Cred că va fi un meci de „care pe care”, fiindcă şi Sportul Şimleu are trei jucători suspendaţi (Cristian Ţurcaş, Adrian Brege şi Mihai Blidar, n.r.). Ne dorim să ne calificăm în faza următoare, însă, nu va fi deloc uşor, având în vedere că dispunem de un lot foarte tânăr”, a precizat preşedintele FC Zalău, Ioan Morar.
Nici Sportul Şimleu nu va putea alinia cea mai bună formulă la startul partidei. „Şi noi avem probleme de lot, fiindcă avem trei jucători suspendaţi, dar şi câţiva care nu vor putea fi prezenţi la meci din diferite motive. Consider că va fi un test util pentru noi, mai ales că este început de sezon şi putem vedea în această partidă pe ce posturi mai avem nevoie de întăriri. Ne jucăm şansa şi sperăm să ne calificăm în faza a doua, unde, probabil vom întâlni o echipă şi mai valoroasă”, a afirmat antrenorul-jucător al Şimleului, Lupo Csaba.
Pe lângă cei trei suspendaţi, Ţurcaş, Brege şi Blidar, şimleuanii nu-i vor avea în lot pentru disputa din cupă nici pe Dan Mureşan şi Ioan Moşincat, primul transferându-se la o echipă din Liga a III-a, iar al doilea fiind plecat la muncă în străinătate.
Din seria Zalăului, vor mai evolua în prima fază Sănătatea Cluj, care se va duela cu CS Sânmartin (Bihor), FC Municipal Baia Mare, care va întâlni Speranţa Colţău (Maramureş), Arieşul Turda, formaţie ce se va duela cu Inter Ciugud (Alba), Unirea Jucu, echipă ce va fi nevoită să învingă Someşul 2010 Apahida (Cluj) pentru a se califica în faza a II-a a Cupei României şi Unirea Dej, a cărei adversară va fi Gloria II Bistriţa. O altă formaţie din seria Zalăului, FC Maramureş Universitar Baia Mare, urma să se dueleze cu Someşul Oar (Satu Mare), însă maramureşenii s-au retras din campionat înaintea începerii sezonului 2013 – 2014, astfel că nu vor evolua nici în Cupa României.
În caz de egalitate după 90 de minute, vor urma cele două reprize de prelugiri a câte 15 minute fiecare, iar dacă cele două echipe se vor afla la egalitate şi după 120 de minute, formaţia calificată în faza a II-a a Cupei României se va stabili la loviturile de departajare.
Faza a II-a a competiţiei este programată în 30 iulie, urmând să evolueze cele 42 de echipe câştigătoare ale primei faze plus 30 de formaţii din Liga a III-a.

 

Leave a Comment